Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Maj 1948 r - 2018 r - 70 lat odrodzonego panstwa Izraela ....
Proroctwo Jezusa a koniec swiata ....
Wystarczy czytac ewangelie Lukasza 21,20-31 i znac troche historie by zrozumiec ze proroctwo Jezusa jest historyczno doslowne a nie symboliczne czy duchowe jak chca niektorzy bo zaczyna go zburzenie Jerozolimy przez Rzymian i wygnanie Zydow z ojczyzny (ten znak widzialo pokolenie Jezusa) az sie skoncza czasy pogan (a ten znak widzimy obecnie dzis znow mamy ponownie panstwo Izrael ) a konczy go powrot Jezusa i nastanie Krolestwa Bozego ....
Proroctwa biblijne o IZRAELU I SWIECIE itp - RELIGIA TV
Izrael Boży to będzie dopiero zebrany...
A więc jesteście prosyjonistyczni?
Ale szukajcie najpierw Królestwa Bożego i sprawiedliwości jego, a wszystko inne będzie wam dodane.
Ad quas res aptissimi erimus, in iis potissimum elaborabimus
Na spotkanie Pana...
Ale szukajcie najpierw Królestwa Bożego i sprawiedliwości jego, a wszystko inne będzie wam dodane.
Dla mnie prywatnie ponowne zebranie i powstanie Izraela 70 lat temu to jeden z proroczych znaków dni ostatecznych ( choć nie jest to pogląd całego K ADS ) ....
Ostatnio edytowany przez tom68 (2018-11-16 15:42:31)
Dla mnie prywatnie ponowne zebranie i powstanie Izraela 70 lat temu to jeden z proroczych znaków dni ostatecznych ( choć nie jest to pogląd całego K ADS ) ....
Oznacza to, że synagoga szatana rośnie w siłę.
Szatan i jego fałszywy "Izrael".
Poniekąd się z Tobą zgadzam.
Am 9:11 bw "W owym dniu podniosę upadającą chatkę Dawida i zamuruję jej pęknięcia, i podźwignę ją z ruin, i odbuduję ją jak za dawnych dni,"
13 A gdy i oni umilkli, zabrał głos Jakub i rzekł: «Posłuchajcie mnie, bracia! 14 Szymon opowiedział, jak Bóg raczył wybrać sobie lud spośród pogan. 15 Zgadzają się z tym słowa Proroków, bo napisano:
16 Potem powrócę
i odbuduję przybytek Dawida,
który znajduje się w upadku.
Odbuduję jego ruiny i wzniosę go, (Dzieje 15 : 13 - 16)
O Izraelu Bożym.
Jr 31:34 bw "I już nie będą siebie nawzajem pouczać, mówiąc: Poznajcie Pana! Gdyż wszyscy oni znać mnie będą, od najmłodszego do najstarszego z nich — mówi Pan — Odpuszczę bowiem ich winę, a ich grzechu nigdy nie wspomnę."
43 Wszyscy prorocy świadczą o tym, że każdy, kto w Niego wierzy, przez Jego imię otrzymuje odpuszczenie grzechów». ( Dzieje 10:43)
Tu poniekąd też
(10) Lecz na dom Dawida i na mieszkańców Jeruzalemu wyleję ducha łaski i błagania. Wtedy spojrzą na mnie, na tego, którego przebodli, i będą go opłakiwać, jak opłakuje się jedynaka, i będą gorzko biadać nad nim, jak gorzko biadają nad pierworodnym."
Tu raczej nie, ale w Objawienie płaczą wszyscy.
7 Oto nadchodzi z obłokami,
i ujrzy Go wszelkie oko i wszyscy, którzy Go przebili.
I będą Go opłakiwać wszystkie pokolenia ziemi5.(Obj 1:7)
Tak: Amen.
A co z cielesnym Izraelem?
Większa część Izraela została rozproszona i zmieszała się z innymi narodami.
Większość Judejczyków podobnie.
Każdy musi się nawrócić
a jak nie "patelnia"
i śmierć.
Dla mnie prywatnie ponowne zebranie i powstanie Izraela 70 lat temu to jeden z proroczych znaków dni ostatecznych ( choć nie jest to pogląd całego K ADS ) i czas nam najlepiej pokaże jak się wypełnią proroctwa w temacie Izraela i jak się zachowa tak Izrael ( sami Żydzi ortodoksi są podzieleni w opinii czy to jest prawdziwy Izrael czy nie bo jedni uważają że Izrael miał ponownie powstać przed przyjściem Mesjasza a drudzy że po Jego przyjściu ) jak i chrześcijanie ( tu testem będzie chyba sobota i niedziela ) poza tym ciekawe jest to że Watykan ma nadal ochotę na Jerozolimie jako wspólną stolice wszystkich religii w nowym porządku świata niedalekiej przyszłości
Ostatnio edytowany przez tom68 (2018-11-17 12:51:31)
Mógłbyś wyjaśnić, kogo (lub co) uważasz za "synagogę szatana"?
Tych co : mówią o sobie, że są Żydami - a nie są nimi, lecz kłamią. ( Obj 3:9)
Dla mnie prywatnie ponowne zebranie i powstanie Izraela 70 lat temu to jeden z proroczych znaków dni ostatecznych ( choć nie jest to pogląd całego K ADS ) i czas nam najlepiej pokaże jak się wypełnią proroctwa w temacie Izraela i jak się zachowa tak Izrael ( sami Żydzi ortodoksi są podzieleni w opinii czy to jest prawdziwy Izrael czy nie bo jedni uważają że Izrael miał ponownie powstać przed przyjściem Mesjasza a drudzy że po Jego przyjściu ) jak i chrześcijanie ( tu testem będzie chyba sobota i niedziela ) poza tym ciekawe jest to że Watykan ma nadal ochotę na Jerozolimie jako wspólną stolice wszystkich religii w nowym porządku świata niedalekiej przyszłości
brrr
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 846.89 kB (Maksimum: 1021.94 kB) ]