Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Tradycja Wigilia ...
Wieczór wigilijny. Cala rodzina gotowa, stół zastawiony, czekają tylko na pierwsza gwiazdkę. Oczywiście przy stole jedno dodatkowe, puste miejsce.
Nagle pukanie do drzwi..
- Kto tam?
- Strudzony wędrowiec. czy jest dla mnie miejsce?
- Jest.
- A mogę skorzystać?
- Nie.
- Dlaczego?
- Bo tradycyjnie musi być puste
Iwona F
Święta Rodzina też była uchodźcami w Egipcie a to chrześcijan do czegoś zobowiązuje i pamiętajmy o tym nie tylko w grudniu ....
Mat. 2:13-15
13. A gdy oni odeszli, oto anioł Pański ukazał się we śnie Józefowi i rzekł: Wstań, weź dziecię oraz matkę jego i uchodź do Egiptu, a bądź tam, dopóki ci nie powiem, albowiem Herod będzie poszukiwał dziecięcia, aby je zgładzić.
14. Wstał więc i wziął dziecię oraz matkę jego w nocy, i udał się do Egiptu.
15. I przebywał tam aż do śmierci Heroda, aby się spełniło, co powiedział Pan przez proroka, mówiącego: Z Egiptu wezwałem syna mego.
(BW)
Issa po arabsku Jezus, Jerjos, 24-latek ostatnią pinezkę wysłał bliskiej osobie pod koniec września z zamkniętej strefy stanu wyjątkowego. Był w szpitalu, potem wypchnięto go na Białoruś, kolejny raz przekroczył granicę. Rodzina wysyłała jego zdjęcie z Matką Boską w tle https://oko.press/jezus-zmarl-na-polski … escijanin/
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.009 sekund, wykonano 10 zapytań - Pamięć użyta: 540.11 kB (Maksimum: 598.78 kB) ]