Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Jest drogi, 30 zł za kilo.
Za 30 zł to ja mam sztukę xd.
Poza tym występują efekty uboczne przy większej ilości,
a dla psów jest zabójczy - podejrzane. 3 - 4 łyżeczki to ja daje do jednej herbaty xd
Ale szukajcie najpierw Królestwa Bożego i sprawiedliwości jego, a wszystko inne będzie wam dodane.
Ad quas res aptissimi erimus, in iis potissimum elaborabimus
Bo to są takie cukry dla maniaków zdrowego odżywiania co chcą być "fit and healthy" , równie dobrze można jeść miód naturalny, choć wiadomo, też tani nie jest, jakby się chciało do różnych rzeczy na co dzień dodawać. Najlepiej tak ogólnie ograniczać cukier/słodycze w miarę możliwości, to wtedy nie ma problemu, choć znam nawet cukrzyków, którzy se wpierdzielają i mają wyłożone
.
3-4 łyżeczki, to nieźle se słodzisz , ja w ogóle nie słodzę kawy i herbaty, tak się już nauczyłam dawno dawno temu i mi już zostało.
Dla psów to chyba słodycze tak ogólnie są szkodliwe dla zdrowia z tego co wiem
Ja nie muszę się odchudzać xd
Jednak cukier kokosowy jest lepszy
Ale szukajcie najpierw Królestwa Bożego i sprawiedliwości jego, a wszystko inne będzie wam dodane.
Ja nie muszę się odchudzać xd
Szczęściarz! ,
ale to nie jest żadne usprawiedliwienie, bo duża ilość cukru tak ogólnie jest niezdrowa, może powodować cukrzycę itp.
Jednak cukier kokosowy jest lepszy
Nie próbowałam, ale pewnie dobry . Z takich słodzików to ja głównie erytrol stosuję, ale to jak przechodzę na dietę niskowęglowodanową i sobie wtedy muszę pilnować, żeby z węglami nie przesadzać, bo ten erytrol ma prawie 0 kcal, tylko, że w smaku taki średni.
Dawałem swoim psom batoniki i inne łakocie i nie zdychały, a po tym padają ponoć jak muchy.
Mam szybki metabolizm, mogę wpieprzać ile wlezie:P
Jak się zacznie coś dziać, to pomyślę xd
To nie wiem, może coś faktycznie nie tak z tym ksylitolem
Mój pies to sobie sam wyciągał słodycze , kiedyś z szuflady wyciągnął se czekoladę, rozpakował i zjadł, innym razem z szafki wziął cukierki i też sobie jakoś łapami rozpakował i zeżarł, na szczęście nic się wtedy nie stało, ale czytałam, że psy nie mogą jeść słodyczy.
Zazdroszczę Ci takiego metabolizmu , ja sobie trochę pofolguję i zaraz tyje, to jest niesprawiedliwe
Lepiej przerzuć się na jakiś inny.
Robaki mają ponoć po słodkim.
A co za piesia miałaś?
Mieszaniec (to była ona ), ale mamą był nowofundland i z wyglądu była podobna, wyglądała jak taki nowofundland w mniejszej wersji.
Te psy wykorzystują do ratowania topielców, bo uwielbiają pływać i są inteligentne, moja psina też bardzo lubiła pływać . 13 lat z nami była, nieraz mi towarzyszyła podczas spacerów po górach, fajny pies, no ale potem już ze starości zaczęła chorować, cierpieć i trzeba było ją uśpić.
Fajny.
Ja tam wolę duże pieski.
Małe pogłasiam,... ale to nie to..
Też wolę duże, przynajmniej jest się do czego przytulić, a taki mały to się tylko plącze pod nogami
No właśnie....xd
Syrop glukozowo-fruktozowy przyczynia się do wystąpienia nowotworu jelit. Jest w wielu produktach
56 nazw, pod którymi kryje się cukier
Strony: Poprzednia 1 2